INLOGGEN

Al een account?


Nog geen account?

Spitsmijden A2
Nederweert > Eindhoven
Aanmelden
Aanmelden

DOE MEE EN BESPAAR OP STRESS EN REISTIJD

Welkom op de website van Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven. Rijdt u geregeld in de ochtendspits over de A2 tussen Nederweert en Eindhoven? U kunt nog steeds meedoen aan Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven. Mijd de ochtendspits, win tijd en begin ontspannen aan uw werkdag. Als bedankje krijgt u bovendien punten, waarmee u voor leuke cadeaus spaart.

Spitsmijden

Mijd het traject tijdens de drukste periode van de dag, bespaar op uw reistijd en begin ontspannen aan uw werkdag.

Het project

Reis ontspannen en filevrij en help mee de files op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven te verminderen.

De app

Leg uw spitsmijdingen eenvoudig vast met de Spitsmijden-app.

De Webshop

Wissel uw punten in voor uiteenlopende cadeaus in de speciale webshop.

Nieuws

Tips om de spits te mijden
Spitsmijden A2 ook voor leaserijders
Spitsmijder van de week
Download de Spitsmijden app

 

Wat is Spitsmijden?

Als u als automobilist bewust een bepaald traject tijdens de drukste momenten van de dag mijdt, noemen we dit spitsmijden. U kiest bijvoorbeeld voor de fiets of het OV, reist buiten de spitsperiode of werkt eens een dagje thuis. Hierdoor reist u meer ontspannen en houdt tijd over voor leukere dingen dan in de file staan.

Waarom meedoen aan Spitsmijden A2?

Hoe kan ik succesvol de spits mijden?

Minder reistijd, minder stress

U bespaart in de meeste gevallen op uw reistijd. Bovendien ervaart u door de spits te mijden minder stress op de weg, waardoor u meer ontspannen op uw bestemming komt.

Alternatief vervoer

Kies voor alternatief vervoer, zoals de fiets. Dit is nog gezond ook. Is fietsen te ver of onmogelijk? Kijk dan op www.goabout.com hoe u met het openbaar vervoer kunt reizen.

Bijdrage bereikbaarheid

U draagt actief bij aan een betere doorstroming van de A2 tussen Nederweert en Eindhoven. Dit komt de algehele bereikbaarheid van de regio's Noord-Brabant en Limburg ten goede, en zorgt tevens voor een lagere milieubelasting.

Tijdmijden

Reis buiten de spitstijden. Als u 's ochtends bijvoorbeeld eerder kunt beginnen, kunt u wellicht 's middags eerder naar huis. Of kunt u 's ochtends juist later beginnen, dan kunt u eveneens buiten de spitstijden reizen.

Bedankje

Voor iedere spitsmijding krijgt u bovendien spaarpunten. Hebt u de punten niet nodig als stimulans, zie ze dan als een bedankje voor uw bijdrage aan een bereikbare en leefbare regio!

Thuiswerken

Meer dan 25% van de Nederlanders werkt geregeld vanuit huis. Misschien is dat met uw werk ook wel mogelijk? Het helpt als u hiervoor vaste tijden in de week kiest.

 

Het Project Spitsmijden A2

Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven is een gezamenlijk initiatief van Rijkswaterstaat en provincie Noord-Brabant. Het project loopt sinds januari 2017 en duurt tot het voorjaar van 2018. Het project is bedoeld voor alle automobilisten die regelmatig in de ochtendspits tussen 06.30 uur en 09.15 uur via de A2 van Nederweert richting Eindhoven reizen.

Beloning

Uw beloning bestaat (vaak) uit tijdwinst en een voorspelbare en ontspannen reis. Bovendien draagt u bij een aan leefbare en bereikbare regio. Voor iedere spitsmijding krijgt u bovendien spaarpunten. Hebt u de punten niet nodig als stimulans, zie ze dan als een bedankje voor uw bijdrage aan een bereikbare en leefbare regio!

Wij stellen u elke maand een puntentotaal beschikbaar. Weet u alle spitsen te mijden, dan blijft uw puntentotaal gelijk. Wordt uw kenteken tijdens de ochtendspits op het traject geregistreerd, dan gaan er punten vanaf. De punten die aan het einde van de maand over zijn, krijgt u uitgekeerd. Deze punten kunt u in de webshop van Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven inwisselen voor diverse cadeaus.

Een rekenvoorbeeld (klik om het voorbeeld te openen)

Het puntentotaal dat u iedere maand kunt verdienen is gebaseerd op het aantal keren dat u vóór uw deelname tijdens de ochtendspits (06.30 - 09.15 uur) op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven bent gesignaleerd en het aantal werkdagen in een beloningsmaand.


Om u goed op weg te helpen, kunt u in de eerste twee maanden van het project (tot en met 28 februari 2017) tot wel 400 punten per spitsmijding verdienen. In de daaropvolgende twee maanden (van 1 maart tot en met 30 april 2017) bedraagt deze beloning 250 punten per mijding. Na deze periode geldt uiteindelijk de reguliere beloning van 100 punten per mijding.


Stel u rijdt 3 keer per week in de ochtendspits (tussen 06.30 uur en 09.15 uur) over de A2 van Nederweert richting Eindhoven. U kunt deze spits in totaal drie keer per week mijden; u kunt daarmee 3 x 400 punten = 1.200 punten per week verdienen. In een maand met twintig werkdagen is dit 4.800 punten, wat gelijk staat aan 48 Euro per maand. Voor iedere keer dat u desondanks toch tussen 06.30 uur en 09.15 uur op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven rijdt, worden er punten van dit totaal afgetrokken. De voor u berekende beloning is gebaseerd op uw reisgedrag zoals is gebleken uit het verkeersonderzoek op de A2, dat van 28 november 2016 tot en met 3 februari 2017 is gehouden.Het mijdingstraject

Op onderstaande kaart kunt u zien welk traject u vanaf 9 januari 2017 tijdens de ochtendspits tussen 06.30 uur en 09.15 uur dient te mijden om voor een beloning in aanmerking te komen. Het te mijden traject, de A2 vanaf Nederweert richting Eindhoven, is met een rode lijn weergegeven.

 

De Spitsmijden-app

Spitsmijden doet u met de Spitsmijden-app. Met deze app registreert u eenvoudig uw spitsmijdingen. De app houdt bij hoe en wanneer u de spits mijdt en geeft een overzicht van hoeveel mijdingen u heeft behaald in de afgelopen maand.

Wekelijks taart voor spitsmijder van de week
Word spitsmijder van de week! Wanneer u gebruik maakt van de Spitsmijden-app, maakt u ook nog eens kans op een van de weekprijzen, zoals een overheerlijke taart voor u en uw collega's.

Lukt het u om de auto minimaal één ochtendspits thuis te laten staan en in plaats daarvan te kiezen voor alternatief vervoer (openbaar vervoer, fiets of E-bike)? Wie weet bent u een van de gelukkigen om spitsmijder van de week te worden!

Download de app
Heeft u de Spitsmijden-app nog niet geïnstalleerd? Download deze dan via Google Play (Android), of de App Store (iOS). Na inschrijving als deelnemer, gebruikt u voor de Spitsmijden-app dezelfde login gegevens als voor deze website.

log in

Kies hoe u gaat spitsmijden

Laat de app aanstaan tijdens de spits

Bekijk uw resultaten

 

De Webshop

Met uw gespaarde punten kunt terecht in de webshop Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven. Heeft u zelf nog leuke cadeausuggesties? Stuur dan een mail naar servicedesk@spitsmijdenA2.nl en wie weet staat uw cadeau binnenkort in de webshop!!

OV-reistegoed

Vanaf 3250 punten

Bol.com cadeaukaart

Vanaf 1000 punten

Fashioncheque

Vanaf 2500 punten

iTunes Giftcard

Vanaf 1500 punten

Tijdschriftenbon

Vanaf 1000 punten

Nationale Bioscoopbon

Vanaf 1250 punten

VVV Cadeaubon

Vanaf 1000 punten
 

Veelgestelde Vragen

Wat is Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven?

Waarom spitsmijden op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven?

Door wie wordt Spitsmijden A2 uitgevoerd?

Wat is de looptijd van Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven?

Hoe meld ik mij aan voor Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven?

Wanneer kom ik in aanmerking voor deelname?

Mijn buurman/-vrouw heeft een persoonlijke uitnodigingsbrief voor Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven gekregen, maar ik niet. Kan ik wel meedoen?

Kan ik me als leaserijder ook aanmelden voor Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven?

Kan ik me met een buitenlands kenteken ook aanmelden voor Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven?

Waarom moet ik bij aanmelding alle kentekens op mijn woonadres opgeven?

Hoe verdien ik punten?

Kan ik tijdens vakanties en nationale feestdagen ook punten verdienen?

Welk traject moet ik mijden om punten te verdienen?

Wat zijn de spitstijden?

Wat is de Spitsmijden-app?

Wat registreert de Spitsmijden-app precies?

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan?

Is de Spitsmijden-app verplicht?

Waar kan ik de Spitsmijden-app downloaden?

Moet mijn telefoon aan bepaalde eisen voldoen om de Spitsmijden-app te kunnen gebruiken?

Hoe wordt mijn beloning berekend?

Hoe ontvang ik mijn beloning?

Is het mogelijk om mijn beloning in geld uit te laten keren?

Hoe zit het met mijn privacy?

Ik wil niet langer benaderd worden voor deelname aan Spitsmijden A2 Nederweert > Eindhoven.

Ik heb een mail gekregen dat mijn gegevens niet kloppen, wat nu?

Heeft u nog vragen?